П'ятниця, 19 квітня 2024

Привітання Владики Діонісія з нагоди Дня катехита

14 06 2014 sacrofano"... Ми підемо з вами, бо ми чули, що Бог з вами!"(Зах 8, 23)

Дорогі катехити!

В останню неділю вересня на церковному рівні відзначаємо День катехита! Ваш день! Цей особливий день, присвячений тим, хто свої сили, вміння, час і таланти дарує на одне з найблагородніших служінь, а саме - допомогти дітям, молоді, дорослим пізнати Бога, прийти до Нього, щоб з Ним жити.

Тільки тоді, коли житимемо з Богом відкриємо для себе, яким багатим на ласки, Бог задумав наше життя. Тільки тоді будемо щасливі з наших життєвих досвідів і доріг.

Щиро вітаю Вас з цим Вашим і нашим святом! Дякую Вам за Ваш вклад в розбудову Царства Божого тут на землі, за те, що допомагаєте сповняти місію Церкви, з якої також і самі черпаєте наснагу для життя через приймання Святих Таїнств. В цей день згадуватиму кожного і кожну з вас у молитві, щоб той духовний посів, який будете всіма силами засівати в довірених душах, приніс рясні плоди і так світ ставав кращим.

Дуже часто ми є свідками, коли люди терплять одні від одних різні насильства. Вже довший час ми є свідками воєнних дій на Україні та й в інших країнах світу. Багато людей страждають, бо не знають, де шукати потіхи чи розв'язки. Хто подарує їм цю надію? Ми є покликані з Вами допомогти цим людям. Цей рік Папа Франциск проголосив позачергово - Ювілейним, Роком Божого Милосердя, спрямовуючи увагу на те, що попри те, що Бог є справедливим, Він є і милосердним. І Він дасть Себе умилостивити, якщо будемо і надалі усильно благати та виявляти покаяння через старання жити краще, ніж учора; дотримуватись Його заповідей, тобто жити згідно з Божею волею. Ми маємо завдання свідчити про Бога, однією з характеристик якого є милосердя. Відкрити правди про Бога через Христову науку, досвід Церкви тим, хто ще не пізнав Бога, або втратив з Ним зв'язок, і це не тільки словом, але й нашою поведінкою, нашим глибоким переконанням у Божу любов та вірність.

У книзі пророка Захарії знаходимо такі слова: "Так каже Господь сил:: "У ті дні десятеро з усяких різномовних народів ухоплять за полу юдея й казатимуть: Ми підемо з вами, бо ми чули, що Бог з вами." (8, 23). Ми живемо в таких часах, умовах і обставинах, де потрібно щоденного свідчення нашої віри в Христа. В щоденному житті ми зустрічаємося з людьми різних національностей та віросповідань і саме тому маємо трудитися, щоб ті пророчі слова були, мовби сказані про кожного християнина-українця: "У ті дні десятеро з усяких різномовних народів ухоплять за полу християнина й казатимуть: Ми підемо з вами, бо ми чули, що Бог з вами!"

Бажаю всім нам стреміти до того, щоб інші, які зустрічають нас, слухаючи нас та дивлячись на наші діла, зустрічали в нас Христа, пізнавали, що ми на правильній дорозі, та казали: "Ми підемо з вами, бо ми чули, що Бог з вами". Нехай це буде нашим завданням, стимулом і нагородою!

Благословення Господнє на Вас,

† Діонісій Ляхович

Апостольський візитатор

для українців греко-католиків в Італії та Іспанії

Анонси

Цікаві посилання

ban13


ban15


ban14


Дияконія в житті УГКЦ

sluzh

ban1 ban2 ban3 ban4

ban5 ban6 ban7 ban8

ban9 ban10 ban11 ban12