Вівторок, 16 квітня 2024

Владика Діонісій здійснив душпастирський візит в північноіталійських містах Мантова та Модена

7 05 2017Сьомого травня 2017 р., у неділю Розслабленого, Апостольский Візитатор Діонісій Ляхович відвідав дві українські громади у Мантові та в Модені, які є під душпастирським проводом о. Тараса Галавая, регіонального координатора УГКЦ в північно-східному регіоні Італії.

 

О 10-ій годині владика Діонісій очолив Божественну Літургію у каплиці Покрови Пресвятої Богородиці, що при монастирі Сестер облаток (Suoreoblatedeipoveri) у м. Мантова. В богослужінні взяли участь біля ста осіб.

Після обіду Архієрей прибув до громади м. Модени. О 15-ій годині в храмі Успіння Матері Божої, який місцева дієцезія віддала українській громаді у виключне користування, розпочалася Божественна Літургія. В ній взяли участь понад 250 вірних.

Під час проповідей Апостольський Візитатор в контексті євангельських читань зосередив свої духовні роздуми над словом «Встань!», яке є присутнє у всіх трьох зціленнях, про які йшла мова в літургійних читаннях. «Два перші чуда відбуваються завдяки Святому Духові за посередництвом Апостола Петра. В третьому чуді Ісус Христос зціляє розслабленого. Ісус завжди спішить туди, де є терпіння: виганяє бісів, оздоровляє недужих, а, навіть, воскрешає померлих. На те він посланий своїм Небесним Отцем, щоб спасти людину, а не погубити її. А коли приходиться йому страждати, то він ці терпіння приймає з волі свого Небесного Отця і міняє їх значення, робить їх засобом спасіння. Він запрошує вірних, щоб за його прикладом, поспішали туди, де є страждання, допомагали чим і як можуть. Якщо нема можливості конкретно допомогти, то хоча б бути присутніми, солідарними з терплячими, а деколи й сказати комусь: «Встань, не лежи!». Потрібно молитись за здоров´я інших, а коли прийдеться нам самим страждати, то не треба нарікати, але з´єднатись з Христом у його терпіннях. Страждання і смерть нас не оминуть, бо це наслідок гріха. Вони є серед нас. Але єднання з Христом приносить нам життя і воскресіння; а те, що здавалося прокляттям - стає знаком благодаті», - наголосив проповідник.

Крім того, в контексті відзначення Свята Матері у м. Модена, владика Діонісій, ділячись власним досвідом смерті своєї мами, наголосив на те, що у свідомості дитини десь закладено: мама не повинна вмирати. Але саме тому, що мамина любов є доброчинною, некористолюбною, тому вона має зародок вічності. Саме такою є Божа любов. А у матірній любові вже є прояв Божої, вічної любові.

В обидвох громадах перед Літургіями Архієрей приймав сповіді вірних, а після богослужінь презентував свою нову книгу «Тихі будівничі», благословив і мирував вірних.

Слід відзначити, що на обидвох Літургіях були присутні монахині із Згромадження Сестер Божого Провидіння - нового Згромадження, яке заснував о. Тарас Галавай у Мантові.

7 05 2017 2

Анонси

Цікаві посилання

ban13


ban15


ban14


Дияконія в житті УГКЦ

sluzh

ban1 ban2 ban3 ban4

ban5 ban6 ban7 ban8

ban9 ban10 ban11 ban12