Четвер, 28 березня 2024

У Римі відбувся біблійний семінар

13 05 2017 2Як анонсувалося, у суботу, 13 травня 2017 року, в приміщеннях Товариства Свята софія, що знаходиться на площі Мадонна дей монті в Римі з благословення Владики Діонісія Ляховича, Апостольського візитатора, відбувся біблійний семінар на Тему "П'ятикнижжя Мойсея, або коли відкриваємо Біблію з самого початку".

Провідник семінару Григорій Лозінський, докторант Папського Біблійного інституту, старався через розповіді, презентації та вправи наблизити слухачів до розуміння Старого завіту. Учасники слухали про поділ Святого Письма, загальні запитання, структуру перших п'яти книг, контекст, авторство. Вчилися читати "між рядками" вибраних уривків з книги Буття. Уособлювалися з біблійними персонажами і "досліджували в лабораторіях" наскільки важливим є Старий завіт для розуміння Нового. Практичні завдання заохочували слухачів все більше заглиблюватися і активно слухати прочитане і почуте, щоб відповісти, що саме той чи інший уривок має намір повідомити слухачу. У чому схожий і в чому відрізняється та чи інша історія, оповідання.

Багато питань, на які не завжди можна знайти відповідь, але над ними слід роздумувати. До цього закликає Христос, Боже Слово: "Коли ви перебуватимете в моїм слові, ви дійсно будете учнями моїми і спізнаєте правду і правда визволить вас" (Йо 8, 32), а в Старому завіті : "Не тільки хлібом живе людина, але всім, що виходить з уст Господніх... (Втор 8,3).

Вкінці с. Євсевія Мудранинець, СНДМ, відповідальна у справах катехизації УГКЦ в Італії, подякувала всім учасникам та провідникові за насичений і плідний день у пізнанні Божого слова, яке просвічує людину, коли вона старається ним жити.

13 05 2017 1

Анонси

Цікаві посилання

ban13


ban15


ban14


Дияконія в житті УГКЦ

sluzh

ban1 ban2 ban3 ban4

ban5 ban6 ban7 ban8

ban9 ban10 ban11 ban12