П'ятниця, 29 березня 2024

Апостольський візитатор та Пасторальний координатор спільно звернулися до Українців в Італії з нагоди Дня Незалежності

DNUСлава Ісусу Христу!

Дорогі брати і сестри - Українці!

24 серпня 2017 року минає вже 26 років від дня утвердження Акту про державну незалежність нашої Батьківщини України!

Цей день святковий та особливий для кожного Українця. Однак попри святковість до нас закрадається також і тривога. І якби не хотілося у цей день згадувати про негативне, та все ж нам треба звертати увагу на те, що духовний та національний оптимізм, який існував ще так недавно, сьогодні внаслідок війни на Сході України, тисячі жертв, розквіту корупції, політичної та економічної кризи нерідко відходить на другий план.

Можливо, саме тому Український народ приречений ще невідомо скільки часу «блукати пустинею», щоб прийти до «обіцяної землі текучої молоком і медом», очистившись спершу від усього нечестивого.

Саме тому, сьогодні, як ніколи, залишивши в осторонь усі негаразди, ми будемо «єдиним серцем і устами» заносити у стійкості наші молитви до Господа. Нажаль Україна, хоча і є християнською державою, та все ж і надалі залишається неабияк духовно розділеною. Тому, коли, як не сьогодні нам слід призадуматись, що незалежно від віросповідання, ми є дітьми одного Бога та громадянами однієї держави. Пригадаймо сьогодні, що Господь наш Ісус Христос наголосив на те, що ознакою Його учеників буде їхня любов між собою (Ів. 13,35). Тому християнин, чи він Православний, чи Греко-Католик, чи будь якого іншого віросповідання, він завжди покликаний проявляти до свого народу справжню, а не лицемірну любов.

Зокрема, своєю діяльністю християнин, не розчаровуючись політичною та економічною ситуацією в країні, завжди сприяє духовному зростанню і добробуту його Батьківщини. Незалежність нашої держави – дар Божий, і за те, як ми ним послуговуємось, ми нестимемо відповідальність не тільки перед майбутніми поколіннями, але в першу чергу перед Подателем цього дару (Мт. 25,14-30).

Тому, вітаючи сьогодні усіх наших вірних в Італії з цим знаменним святом, закликаємо духовно з’єднатися в молитвах з усіма християнами України на благо нашої незалежної держави та провести у цей день чи в суміжну неділю відповідні духовно-молитовні та національно-просвітницькі заходи по всіх наших громадах в Італії. Особливо згадаймо у наших молитвах усіх тих, хто загинув за кращу долю та волю України!  

Вітаючи себе навзаєм із Днем Незалежності, бажаємо собі, щоб українське суспільство, як птах, злітав у вир на крилах оптимізму і солідарності. Лише тоді насправді зможемо мати надію на процвітання духовної та незалежної держави, чого щиро усім нам бажаємо, за що молимося і переживаємо.

 

+ Діонісій (Ляхович)

Апостольський Візитатор

для українців греко-католиків

в Італії

 

о.Володимир Волошин

Пасторальний Координатор

Анонси

Цікаві посилання

ban13


ban15


ban14


Дияконія в житті УГКЦ

sluzh

ban1 ban2 ban3 ban4

ban5 ban6 ban7 ban8

ban9 ban10 ban11 ban12