П'ятниця, 29 березня 2024

Отець Віктор Двикалюк: «Не падайте духом і завжди прибігайте під материнський покров Марії»

В Італії, коли випадає свято посеред тижня, то, зазвичай, святкові богослужіння ми переносимо на недільний день. Адже  українські заробітчани мають переважно лише один вихідний день - в неділю. Однак, переконаний, кожен християнин повинен зробити все від нього можливе, аби прийти таки до храму на молитву святкового дня. Тому, в контексті життя заробітчан в Італії, саме така неможливість прийти до храму на свято, яке випадає протягом робочого тижня, тягне за собою те, що вони постійно через це відчувають гріх, бо не можуть цей день провести по-християнськи.

Таку думку висловив о. Віктор Двикалюк, секретар владики Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців греко-католиків в Італії, розповідаючи в коментарі для прес-служби УГКЦ в Італії, те, як українські заробітчани повинні відзначити свято Покрови Пресвятої Богородиці.

«Безперечно, український народ завжди плекав велику набожність до Пресвятої Богородиці, а в Італії наші люди ще більше її тут мають. І це тому, що Пресвята Богородиця є ближчою по духу для жінок. Скажімо, коли був землетрус в Італії біля Асижу, то вони чомусь ображалися на Бога, однак продовжували молитися за заступництво до Марії», - додав священик. На переконання о. Віктора, ми можемо вчитися від Марії довіри. «Кожен заробітчанин зробив свій вибір, приїхавши сюди. Богородиця також зробила свій вибір, коли сказала Богові «так». Її вибір був дуже болючим, від моменту народження Ісуса і до Його смерті на хресті. Однак, вона завжди вірила. Тож, я би просив наших українців в Італії, ніколи не падати духом і завжди прибігати під материнський покров Марії», - підсумував душпастир.

Прес-служба УГКЦ в Італії

Анонси

Цікаві посилання

ban13


ban15


ban14


Дияконія в житті УГКЦ

sluzh

ban1 ban2 ban3 ban4

ban5 ban6 ban7 ban8

ban9 ban10 ban11 ban12