7 10 12Пропонуємо до Вашої уваги переклад (неофіційний) повного тексту «Послання до Божого люду», скерованого і затвердженого Синодальними Отцями 26 жовтня 2012 р. під час 20-го загального засідання Синоду Єпископів про Нову Євангелізацію.

02 10 12З нагоди Року Віри, який в Католицькій Церкві розпочався 11 жовтня 2012 року і триватиме до 24 листопада 2013 року, Апостольський Пенітенціарій видав Декрет про повний відпуст тим вірним, які протягом цього проміжку часу виконають визначені Церквою умови.


Image1 «Боже батьків, Господи милосердя, | що своїм словом створив усе

2 і що своєю мудрістю витворив людину, | щоб панувала над створіннями, які постали через тебе,

3 і щоб керувала світом у святості й справедливості, | щоб суд судила у правоті серця, -

4 дай мені мудрість, що возсідає на престолі поруч тебе, | і не відкинь мене з-поміж дітей твоїх.

5 Бо я - раб твій і син рабині твоєї, людина немічна, короткотривала, | нездатний розуміти суд і закони.

6 Ба навіть якби хтось був досконалий між людськими синами, | а йому забракло б твоєї мудрости, він за ніщо вважався б.


 ImageНині утішительній Дух зійшов на всяке тіло почавши від збору апостолів. Від них він за їхньою співучастю, розширив благодать на вірних, і запевняє свій могутній прихід у вогнянім вигляді, роздаючи учням мови на піснеспів і славу Божу. Тому, скріпившись у вірі Святим Духом, серцем духовно просвічені, молімось за спасіння душ наших.
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

(зі стихири на стиховні Вечірні з коліноприклонними молитвами на св. П’ятидесятницю)

Здається, що то було лише кілька днів тому, коли приходили до храму Божого та з переповненим радістю серцем співали “Христос Воскрес”, а сьогодні, перейшовши 50 днів просвітленого очікування, зі ще більшою радістю приймаємо Духа Святого. Так, приймаємо, в повному розумінні цього слова. Адже саме це підкреслює нам вищенаведена стихира. Ця дійсність дуже чітко і гарно висвітлена також і на іконі Зіслання Святого Духа, на якій завжди зображується постать чоловіка, що подібний до якогось царя.


ImageДеколи приходить нам благословенна думка: яким я в дійсності є? Очевидно, ми маємо все про себе високу думку і оцінку, хто б себе недооцінював? Але приходять гіркі думки: «Те в мене нічого не варте, те мені не йде, всім якось легко йде, а мені вітер в очі». Жінки добавляють часто: «Чоловік мені не вдався, як іншим, як би вийшла заміж за там того-то, все було б інакше». Причина тих думок часто є, що не хочемо себе прийняти такими, якими ми в дійсності є, не хочемо прийняти ситуації, якою вона є, а з тим не віддаємо себе вповні Богові, Його волі і впливові.
Чи не кажемо: «Якби я був на його місці, то я б це інакше і краще зробив; коли б я був здоровий, я б показав, як це можна зробити; коли б мої батьки були мене зрозуміли, я би  був щось краще осягнув; коли б мене зрозуміли, я б змінив це все».

ImageНаближається День св. Валентина. Куди не поглянь – всюди висять сердечка, продають квіти, супермаркети переповнені різними гарними-прегарними подарунками для Коханої (Коханого)… На електронну поштову скриньку надходять десятки листів з найрізноманітнішими пропозиціями для закоханих. Радять зробити цей день незабутнім романтичною поїздкою чи просто вечерею в елегантному ресторані. Деколи пропонують навіть дещо абсурдні речі. В одному з листів від якогось агентства радять всього-на-всього за 73 євро купити зірку, не срібну й не золоту, а справжню – небесне тіло!