Вівторок, 16 квітня 2024
×

Повідомлення

No or incomplete credentials defined for album: Свято хору в Мілані

У Мілані відбулося свято хору

 

У неділю Всепрощення, 10 березня, в переддень Великого посту в стінах храму San Giovanni in Laterano в Мілані, відбулося свято хору. До урочистостей готувалися в рамках зйомок документального фільму про церковний хор громади, який приїхали відзняти оператори із Рима.

Після Божественної Літургії, учасники хору в чудових національних одностроях вийшли на імпровізовану сцену. Виступ співочої групи було умовно поділено на три частини. Розпочали із урочистого «Нехай сповняться уста наші», потім присутні слухали релігійні пісні присвячені нашому Спасителю – «Хочу я з тобою жить», «Я прошу тебе Ісусе» та «Ісусе, як стояв ти над морем».

Потім лунали співи для нашої Небесної Заступниці – Богородиці. Звучали такі композиції, як «О, Царице», «Коли на волю проситься сльоза» і наостанок, добре відома пісня «Раз зайшов я в храм старенький».

Зважаючи на велику кількість молоді в церкві, у заключній частині виступу хор підготував та виконав інтерпретовані на релігійну тематику сучасні композиції, такі як «Алилуя» Леонарда Коена, а всім відомий хіт «Despacito» Луїса Фонсі звучав як «Бог є любов, що ніколи не проминає». Також лунала пісня «Світлий ангеле Господній».

Потрібно розуміти, що створення церковного хору – це результат великої праці та заслуга не лише дійсних учасників співочої групи, але й всіх тих небайдужих людей, які будучи далеко від дому, були натхнені ідеєю почути традиційний для нашого обряду церковний спів.

Варто сказати, що виконання кожної пісні супроводжувалося гучними оплесками та викликало у слухачів радість та хвилювання. Дехто настільки перейнявся виступом, що дозволив собі розчулитися і заплакати. І точно всі підспівували, коли лунала їх улюблена пісня.

Капелан громади, отець Ігор Крупа, у своєму вітальному слові сказав: «Маю великі сумніви, що їдучи сюди в Італію, ми з вами могли уявити, що в нас буде місце, де пануватиме така гарна атмосфера. Де буде, наприклад, свято хору та безліч інших добрих подій. Запевняю вас, ми всі спричинилися до цього. Це ще раз свідчить, що будувати щось хороше можна лише спільними зусиллями та на Славу Божу».

На завершення хористи запросили на сцену молодь та дітей громади у вишиванках, щоб разом виконати церковний славень «Боже, великий єдиний».

Про прекрасний спів півчих нашої громади відомо далеко за межами Мілана. Хор запрошували провадити Архиєрейську Божественну Літургію у санктуарій Madonna della Guardia, що в місті Тортона. Богослужіння очолив Блаженніший Святослав Шевчук. Окрім того, хор співав на Богослужінні під час прощі для всіх українців північного регіону Італії в марійському санктуарії Оропа.
На знак подяки, хористів запросили на святковий фуршет, що напередодні приготували господині нашої громади. Справжнім смачним сюрпризом для всіх присутніх став тематичний торт із солодким написом «Свято хору».

Сподіваємося, що творчий та концертний доробок співочого колективу з часом лише зростатиме, а їх прекрасні голоси, прославляючи славу Божу, почує якомога більша кількість сердець.

За повідомленням церковної громади м. Мілан

Новини

Більше