Субота, 27 квітня 2024

В Римі відбулася спільна молитва перед мощами блаженної Йосафати з нагоди 150-ліття з дня її народження

24 листопада, у неділю, в Генеральному домі Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії в Римі відбулася спільна молитва перед мощами блаженної Йосафати з нагоди 150 ліття з дня її народження .

Акафіст до преподобної матері Йосафати служили о. Луїс Касіян, ректор Папської української колегії святого священномученика Йосафата, о. Роберт Лисейко, духівник Колегії та о. Роман Бойчук, чудово співали студенти Колегії. У молитві взяли участь вірні з парохій УГКЦ Риму.

IMG 20191124 154951У своїй проповіді о. Роберт Лисейко наголосив на чесноту відваги блаженної Йосафати, яка не боялася взяти на себе відповідальність і почати щось нове - Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. Блаженна Йосафата, подібно до Пресвятої Богородиці, пізнає Божу волю і приймає її. Вона не знає що її чекає, але не боїться труднощів. Вона з довір`ям до Бога, кожного дня сміливо йде за Христом. Ця відвага і довір`я до Бога не вгасали впродовж цілого її життя, коли вона зустрічалася з нерозумінням не тільки чужих, але й своїх, з людською заздрістю та несправедливістю. При кінці свого праведного життя блаженна Йосафата ще перенесла важку хворобу - туберкульоз кісток, яка супроводжувалася сильними болями. Часто нам здається, що праведна людина, яка своє життя довірила Богові, не повинна терпіти, але Господь не обіцяє нам життя без терпіння. Він обіцяє нам славу святих у небі! Приклад життя блаженної Йосафати вчить нас, що для того, щоб перебувати з Богом, потрібний важкий труд, постійна боротьба та довір`я до Господа».

IMG 20191125 WA00021Після спільної молитви, сестри служебниці запросили присутніх переглянути дійство на основі спогадів сестер про блаженну Йосафату, та Її особистих молитов-роздумів.

Спілкування продовжилося за спільним частуванням. Дякуємо Богові та заступництву Блаженної Йосафати, що маємо можливість тут, на чужині, молитися перед Її мощами та відчути єдність нашої української спільноти. Повертаючись додому, жінки зворушено дякували за відчуття дому та затишку, яке ми пережили разом у стіп блаженної Йосафати.

Сестри служебниці

Новини

Більше