Христос Рождається!

Вітаємо всіх вас з Новим роком, з празником Обрізання чи Найменування Ісуса Христа і з празником святого Василія – празник нашого Чину Святого Василія Великого. Мені дуже приємно, що щороку на цей празник я маю нагоду очолювати Божественну Літургію разом із моїми співбратами – отцями василіянами, тому вітаю сьогодні отця Протоархимандрита, всіх священиків василіян, всіх ченців братів з цим Новим роком і, одночасно, з тим празником. Мені цей дім дуже є важливий і глибоко записаний у серці, тому що тут я шість років був студентом і вісім років був головним настоятелем. Я зараз на поклик Церкви як єпископ є поза Чином, але я так сподіваюся, що колись повернуся до нього, щоб скінчити мою туземну мандрівку, бо я справді почуваю себе мандрівником.

Дорогі у Христі Брати і Сестри!

З великою радістю вітаю усіх Вас з величним празником Різдва Христового різдвяним привітом:

«Христос Рождається!»

Зі співом колядок заглиблюємося у велике таїнство народження Ісуса Христа: «Возвеселімся всі разом нині: Христос родився в бідній яскині».

Возвеселімся, бо ми побачили обличчя Боже. Боже обличчя у дитині, у пеленах повитій, що лежить у яслах на сіні. Невимовне таїнство!

Дорогі Брати і Сестри!

Посвячення іконостасу, де є головні зображення Історії нашого спасіння: Ікони Ісуса Христа і Богородиці, 12 Празників, 12 апостолів, 12 пророків, св.. Івана Хрестителя, св.. Миколая чи інших святих покровителів.

Ікони нам допомагають увійти у новий життєвий простір, життя небесного Царства, де не має болю ні печалі; де не має гніву, злоби і брехні, нападів чужинців, тероризму і війн. Це віконце у вічність. Віконце до простору любові і доброти, правди і справедливості, світла і краси. Небо сходить на землю і ми підносимося до небес. Благодать дивитися на ікони, щоб іконами нам стати.

Дорогі в Христі, Брати і Сестри!

Сьогодні у нас храмовий празник, пам'ять святого апостола Андрія Первозванного – перший, якого Христос покликав бути серед Дванадцятьох  апостолів –  перший апостол. Саме, його постать, його особиста історія життя та служіння є для значним прикладом до наслідування. Вітаю усіх вас з сьогоднішнім празником.

«Ми пізнали й увірували в ту любов, яку Бог до нас має. Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому» (1Йо 4,16).

Дорогі в Христі брати і Сестри!

Вже декілька років поспіль ми з’їжджаємося з різних куточків Італії на цю спільну прощу до св. Миколая у місті Барі.